• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинский бизнес скоро исчезнет
    Опубликовано: 2013-07-07 08:33:50

    В результаті введення нового фінансового інструменту, головною ціллю якого являється поповнення Державного бюджету України за рахунок бізнесу, останньому загрожує вимивання обігових коштів, в результаті значного дисконту за даним цінним папером. Наслідками такої політики буде продовження падіння національної економіки та доходів фінансових фондів держави.

    Невизначеність у питанні погашення може істотно знизити привабливість векселів як ринкового боргового інструменту, а значить збільшити дисконт, вважає головний економіст Dragon Capital Олена Білан.

    За словами експерта, між векселями і ПДВ-облігаціями є кілька суттєвих відмінностей.

    "Так, ПДВ-облігації випускалися для реструктуризації заборгованості, що вже накопичилася з відшкодування ПДВ, в той час як векселями виплачуватиметься поточне відшкодування. Крім того, ПДВ-облігації погашалися "живими" грошима. Векселі ж можуть враховуватися в рахунок податкових платежів, в той же час питання погашення "живими" грошима чітко не прописане", - говорить Білан, пише Економічна правда.

    Експерт зазначила, що використання векселів у рахунок податкових платежів ускладнює їх вторинний обіг, тому що підприємство, що отримало вексель і вирішило його продати, повинне буде знайти іншу компанію, яка зможе оцінити потребу в такому інструменті в прив'язці до своїх податкових платежах на строк до п'яти років.

    "Невизначеність у питанні погашення може істотно знизити привабливість векселів як ринкового боргового інструменту, а значить збільшити дисконт, з яким підприємства зможуть продати вексель. Загалом, випуск векселів потенційно може стати ефективним заходом збільшення доходів бюджету в короткостроковій перспективі, але станеться це за рахунок збільшення бюджетного навантаження в наступні роки", - підсумувала Білан.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.