• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Украину идет 5 млрд дол. инвестиций
    Опубликовано: 2013-10-17 08:23:44

    Підписання угоди про Зону вільної торгівлі з ЄС у рамках асоціації між Україною та Євросоюзом принесе українським аграріям $5 млрд інвестицій. У цьому запевняють вітчизняні та міжнародні експерти.

    Із першого дня дії угоди на 80% сільськогосподарських товарів встановлюється нульове мито. Це дасть змогу нашим селянам не лише не зазнати збитків, а й за грамотного підходу завоювати провідне місце на європейському ринку. Для цього потрібно освоїти нові технології, закупити нову техніку. Тільки так можна зробити вітчизняну продукцію конкурентноспроможною. Оскільки це по плечу не всім, на ринку пануватиме здорова конкуренція і залишаться лише найкращі. Та це, кажуть керівники агрокомпаній, все одно піде на користь українському селу.

    Експерти вже спостерігають певне покращення в торговельних відносинах із ЄС. Однак європейці поки побоюються вкладати гроші в українське село через нестабільність та корупцію. Змінити ситуацію, кажуть міжнародні інвестори, може лише влада. Від неї вони вимагають ухвалити закон, за яким строк аренди землі становитиме від семи до 15-ти і навіть 30 років. Аби інвестор не боявся, що за рік правила гри можуть змінитися.

    Україна має великі шанси виграти від підписання угоди про Зону вільної торгівлі. Оптимізму додає приклад сусідньої Польщі. Зі вступом до ЄС там спочатку боялися, що село занепаде і буде безробіття, натомість аграрії отримали значні інвестиції, правильно їх освоїли і швидко завоювали європейські ринки. Відтак за 10 років перебування Польщі у Євросоюзі експорт до ЄС зріс більш ніж удвічі.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.