• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украину ожидает скрытая приватизация земли
    Опубликовано: 2013-11-05 07:43:17

    «Можливо, буде знято ембарго на продаж землі і, можливо, земля зможе в повний зріст виступати вже гарантом за кредитами і за вкладами... », - заявив в ефірі радіостанції «Голос Столиці» економічний експерт Олександр Дудчак.
    У вересні дефіцит платіжного балансу України виявився мінімальним за останні три місяці – 105 млн доларів. Показник був поліпшений завдяки відстроченню оплати російського газу – прихований дефіцит склав 882 млн доларів. Якби «Нафтогаз» заплатив у вересні за серпневий газ, то профіцит платіжного балансу склав б не 1,55 млрд доларів, а всього 664 млн, пише Комерсант Україна.
     
    На думку економічного експерта Олександра Дудчак, до кінця року показники можуть різко погіршитися, оскільки Україні належить сплатити борг за російський газ і надалі, можливо, проводити авансові платежі. У наступному році для закриття бюджетних дірок українській владі доведеться шукати нові джерела фінансування.
     
    «Швидше за все, це буде продаж українським олігархам облігацій українського уряду з тим, щоб з великою ймовірністю під гарантії цієї економічної допомоги видати землю, і, в кінцевому підсумку, це буде просто розплата в подальшому землею, яка поки що на сьогоднішній день неможлива, але це буде можливо в майбутньому. Можливо, буде знято ембарго на продаж землі і, можливо, земля зможе в повний зріст виступати вже гарантом за кредитами і за вкладами, під ті гроші, які буде збирати держава. Тобто це буде прихована приватизація землі», - сказав він.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.