• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інновації у агро: ТОП food-стартапів Seeds&Chips
    Опубликовано: 2017-05-23 11:30:10

    Які тенденції у світі агро-інновацій стануть визначними у найближчі роки? Що за проекти зацікавили інвесторів та журі на світовому  інноваційному саміті "Seeds & Chips?

    Масштабний агрофорум проходив у Мілані з 8-го по 11 травня 2017 року.  Цей захід об’єднав сотні стартапів, підприємств, університетів, інститутів, інвесторів, інкубаторів, лідерів громадської думки та політиків. Ключовим спікером саміту став 44-ий президент Сполучених штатів Америки Барак Обама, який 2 години  ділився з аудиторію своїми ключовиими ідеями щодо інновацій у сільському господарстві, а також щодо перспектив розвитку харчових технологій у країнах, що розвиваються.

     

     З 330 учасників з більш ніж 80 країн, в цілому 5 італійських і міжнародних стартапів отримали нагороди.

    Yarok  - ізраїльський стартап був нагороджений за розробку швидкої мікробіологічної системи тестування у харчової промисловості для захисту споживачів від небезпечних бактерій (таких як coli, Listeria, Salmonella).

    Також був нагороджений Evaptainers - американський стартап, що пропонує рішення холодового ланцюга для збереження продуктів харчування.

    Крім того, Coffee Flour – cтартап також зі Сполучених Штатів, отримав нагороду за те, що придумав «супер-інгредієнт» з кавової гущі, який має безліч застосувань в області кулінарії.

    Був визнаний і стартап the Italian Green Code. В рамках свого проекту Деметра, розробники придумали технологію подовжуваняя терміну зберігання свіжих продуктів, які в країнах, що розвиваються часто не встигають потрапляти на ринки у тому стані, щоб їх безпечно і корисно споживати. 

    У окремій жіночій категорії нагороду отримав Biocopac Plus developed by SSICA, цільовим продуктом якого є помідори.  Проект відноситься до найбільш вживаного в світі продукту - томатів. відзначена технологія дозволяє робити з відходів процесу переробки томатів біометалічної фарби для пакувальної промисловості, які мають перваги в плані здоров"я та гігієни і зменшений викид СО2

    Визнання на саміті Seeds&Chips також отримали два міжнародні стартапи: проект Ricult пакистанського Усмана Джавайд, який підтримує доступ до кредитів для дрібних фермерів і Electrap, спільне співробітництво Італії / Непал / ОАЕ під керівництвом Луїджі Порселло, який пропонує екологічний розчин без використання пестицидів для захисту від червоного пальмового довгоносика різних  пальмових рослин, кокосу, декоративних пальм, які широко представлені в світі - особливо в арабських країнах.

     

     AgroNews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.