• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні почали вирощувати саджанці фундука за технологією in vitro
    Опубликовано: 2017-06-29 11:38:00

    Фермерське господарство «Агролайф» у співпраці з одеським кооперативом «Горіх Причорномор'я» приступило до експериментального вирощування саджанців фундука за технологією in vitro.

    «Технологія мікроклонального розмноження рослин in vitro має дві незаперечні переваги: це швидкість отримання однорідної продукції і якість посадкового матеріалу», ― зазначив голова ФГ «Агролайф» Володимир Хомут.

    Так, іn vitro в перекладі з латинської означає «в склі», тобто рослини вирощують в пробірках. Метод in vitro гарантує високий індекс розмноження, що дозволяє оперативно отримати нові сорти рослин для виробництва.

    Саджанці in vitro гарантовано оздоровлені, мають сильний імунітет і практично не потребують обробки ЗЗР. Впровадження нової технології дозволяє забезпечити якість посадкового матеріалу і значно скоротити витрати на виробництві культур.

    Крім того, успішна практика вирощування горіхів за такою технологією існує в США та Ірані, перші успіхи зафіксували турецькі агрономи.


    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.