• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінекономіки та учасники зернового ринку узгодили граничний обсяг пшениці для експорту
    Опубликовано: 2020-04-02 17:04:27

    Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства разом з учасниками зернового ринку підписали документ про встановлення граничного обсягу пшениці, який може бути експортованим у 2019/2020 маркетинговому році, тобто до 30 червня 2020 року - на рівні 20,2 млн тон. Документ має на меті забезпечити прогнозованість експорту, стабільність ринку зерна всередині країни, а також запобігти підвищенню цін на борошно.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на me.gov.ua, від учасників зернового ринку додаток до Меморандуму про взаєморозуміння підписали: Американська торговельна палата в Україні, Українська зернова асоціація, Європейська Бізнес Асоціація, Міжнародна Асоціація торгівлі зерном та кормами (GAFTA), ГС "Всеукраїнський аграрний форум", ГС "Борошномели України". Від Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства - міністр Ігор Петрашко.

    "Україна залишається стабільним та надійним партнером постачання зерна на зовнішні ринки. Традиційно у нашій країні продовольчої пшениці виробляється більше, ніж споживається, тому ми можемо гарантувати як внутрішню продовольчу безпеку, так і забезпечувати продовольством увесь світ. Водночас з огляду на швидкий розвиток подій, ми будемо ретельно моніторити темпи експорту пшениці і у разі суттєвого перевищення вчасно вживати необхідних заходів для забезпечення національної продовольчої безпеки", - повідомив Ігор Петрашко.

    Станом на 26 березня, за даними Державної фіскальної служби, з України було експортовано пшениці, суміші пшениці та жита з борошном у перерахунку на зерно майже 18 млн тон, з них продовольчої пшениці (з борошном у перерахунку на зерно) 11,1 млн тон. Річна потреба внутрішнього ринку у продовольчій пшениці в Україні становить 4,8 млн тон.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.