• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Родич капусти. Все про салат айсберг: вміст вітамінів, користь споживання
    Опубликовано: 2022-01-26 12:07:01

    Салат айсберг – хрусткий листовий овоч, який є основою будь-якого салату. Його легко додати у раціон, збільшуючи споживання вітаміну А, С та К.

    Поживна цінність

    За даними Nutrition Data, у 100 г салату айсберг міститься:

    калорій: 14;

    вуглеводів: 3,2;

    клітковини: 1,2 г;

    цукру: 2 г;

    жирів: 0,1 г;

    білків: 0,9 г;

    вітаміну А: 502 МО – міжнародних одиниць (10% денної норми);

    вітаміну С: 2,8 мг (5% денної норми);

    вітаміну К: 24,1 мкг (30% денної норми);

    фолієвої кислоти: 29 мкг (7% денної норми);

    кальцію: 18 мг (2% денної норми);

    заліза: 0,4 мг (2% денної норми);

    магнію: 7 мг (2% денної норми);

    фосфору: 20 мг (2% денної норми);

    калію: 141 мг (4% денної норми);

    марганцю: 0,1 мг (6% денної норми).

    Окрім цього, він містить антиоксиданти – фенольні сполуки.

    Користь споживання

    Чому слід додати салат айсберг у свій раціон? Існує декілька причин:

    Позитивно впливає на кишківник. Він містить клітковину та воду – компоненти, які забезпечують регулярне випорожнення та профілактику закрепів.
    Збільшення споживання вітаміну К. Це жиророзчинний вітамін, який є одним з найважливіших поживних речовин для згортання крові та здорового розвитку кісток. За даними National Institutes of Health (NIH), дорослим жінкам (від 19 років) потрібно 90 мкг вітаміну К на добу, а дорослим чоловікам – 120 мкг.
    Це некрохмалистий овоч. Низький вміст вуглеводів у салаті робить його ідеальним доповненням здорового раціону. Адже він не впливає істотно на рівень цукру в крові.
    Ризики споживання
    За даними VeryWellFit, люди, які мають чутливість до різноманітної рослинної їжі та пилку, можуть мати алергічну реакцію на листя салату.

    Як додати у раціон
    Айсберг – базовий інгредієнт будь-якого салату. Він гарно поєднується з іншою зеленню, овочами, фруктами (яблуком, грушею), горіхами, насінням та оліями і лимонним соком.

    Його також можна додати до корисних бутербродів, рулетів з лавашем або взагалі використовувати листя салату замість лаваша та коржиків.

    Альона Низовець

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.