• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Якщо Росія не розблокує українські порти, світ чекає глобальна продовольча криза, — ООН
    Опубликовано: 2022-05-09 10:06:09

    Якщо українські морські порти негайно не будуть розблоковані Росією для експорту, світ очікує глобальна продовольча криза.

    Про це в ефірі канадського телеканалу СВС заявив директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Біслі, повідомляє "Укрінформ".

    "Відбудеться глобальна криза продовольчої безпеки, ціни зростатимуть протягом 6-9 місяців і після цього можливі проблеми з доступністю їжі наступного року", - зазначив він.

    За словами Біслі, вплив на продовольчу безпеку відчуватиметься особливо у найбідніших країнах. Багато держав зіштовхнуться зі зростанням цін, буде складно, однак у бідних може йтися про голод, дестабілізацію та масову вимушену міграцію. Біслі додав, що ситуація у світі зараз більш напружена, ніж під час арабської весни 10 років тому, яка призвела до зміни правлячих режимів у кількох країнах.

    "По всьому світу вже проходять протести через інфляцію та ціни на продовольство, і ситуація буде лише суттєво погіршуватися. Рішення мають бути прийняті протягом найближчих 30-60 днів, щоб відновити роботу цих портів. Що б не потрібно було зробити міжнародній спільноті – це необхідно зробити і негайно", - наголосив директор Всесвітньої продовольчої програми.

    Нагадаємо, Організація Об'єднаних Націй від початку широкомасштабного вторгнення Росії на територію України зафіксувала 6635 жертв серед цивільних осіб.

    Ілля Требор

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.