• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Таїланд та В’єтнам хочуть спільно підвищити ціни на рис.
    Опубликовано: 2022-06-04 14:33:27

    Таїланд та В’єтнам хочуть спільно підвищити ціни на рис.

    Таїланд та В’єтнам вивчають можливість спільної роботи над підвищенням цін на рис, щоб посилити свою переговорну позицію на світовому ринку, повідомляє власкор «КазахЗерно.kz».

    За підсумками зустрічі з офіційними особами Міністерства сільського господарства та кооперативів В’єтнаму офіційний представник уряду Таїланду Танакорн Вангбунконгчана заявив, що обговорювалася можливість об’єднання зусиль у питанні експортних цін на рис, які, за оцінками експертів Таїланду, залишаються низькими протягом останніх 20 років. як виробничі витрати на його вирощування продовжують зростати. Сьогодні за тонну тайського рису на світовому ринку дають приблизно 300-400 доларів (10240-13650 бат).

    За словами представника Таїланду, якщо Таїланд і В’єтнам, найбільші світові експортери рису, працюватимуть разом над підвищенням цін, у них буде більше переговорних позицій для контролю над світовою торгівлею рисом, а їхні фермери, які вирощують рис, отримають більше доходів.

    У тайській асоціації експортерів рису, втім, таке об’єднання двох країн не знайшло.

    Таїланд та В’єтнам, які сумарно виробляють 6 млн. тонн рису щорічно, не зможуть скласти конкуренцію Індії, яка збирає близько 20 млн. тонн рису на рік.

    Якщо Таїланд і В’єтнам спільно піднімуть ціни на рис, інші країни просто переключаться на покупку рису в Індії та інших експортерів, таких як Камбоджа, М’янма і Пакистан.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.