• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оприлюднено пріоритетний напрямок роботи Мінагрополітики
    Опубликовано: 2022-07-20 16:04:49

    З весни 2022 року розвиток і участь у розвитку тих чи інших видів біопалива є топпріоритетом для Мінагрополітики. Про це заявив заступник міністра АПК Тарас Висоцький, повідомляє пресслужба відомства, пише agronews.ua.

    «Сільське господарство є джерелом сировини для виробництва різних видів біопалива — від біометану до твердих видів біопалива. По-друге, ми разом із Міністерством фінансів та іншими відомствами підтримували розвиток виробництва біоетанолу. Прийнято законопроєкт №7401, який не тільки дозволяє активніше виробляти технічні та харчові спирти, а й біоетанол. Сировиною можуть бути як і культури, які безпосередньо вирощується на полях, так і відходи тваринництва та рослинництва. Фактично те, що вважалося раніше елементами відходів і не оприбутковувалось зараз може трансформуватись у зовсім іншу додану вартість», — зазначив перший заступник міністра.

    За його словами, також додатковим стимулом для інвестування аграрних компаній у вертикальну інтеграцію і виробництво тих чи інших видів біопалива є ціни на енергоресурси, які суттєво зросли, а також обмежені із початком війни можливості експорту базової с/г продукції – зернової олії.

    Тому фермери вже міняють способи використання земель для того, щоб ці фактори нівелювати. З точки зору привабливості для аграріїв інвестувати у сферу виробництва біопалива всі умови сприятливі», – підкреслив він.

    Заступник міністра наголосив, що завданням профільного міністерства спільно з колегами з Міненерго та Держенергоефективності є створення нормативно-правові рамки так, щоб ці сприятливі умови можна було практично реалізувати.

    Сьогодні наша ціль – не просто підтримувати, а поставити в один із топпріоритетних напрямків розвиток виробництва біопалива. Прийшов час перейти від розмов про можливості до практичної імплементації», — підсумував Тарас Висоцький.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.