• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сполучені Штати виділять ООН $68 млн на закупівлю української пшениці
    Опубликовано: 2022-08-18 12:06:32

    Сполучені Штати Америки вирішили виділити $68 млн на закупівлю української пшениці Всесвітньою продовольчою організацією ООН для розв'язання продовольчої кризи. Про це повідомив у Twitter державний секретар США Ентоні Блінкен.

    "Ми підтримуємо продовольчу безпеку для найбільш вразливих верств населення і закликаємо усі країни наслідувати цей приклад", – заявив Блінкен.

    На сайті Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), за допомогою якого будуть виділятися гроші, цієї суми має вистачити на 150 000 тонн української пшениці.

    16 серпня з українського порту "Південний" вийшло перше судно з 23 000 тонн пшениці, яку замовила ВПП ООН для гуманітарної підтримки Ефіопії, де історична посуха загрожує мільйонам людей голодом.

    "Ця додаткова пшениця буде використана для того, щоб прогодовувати людей у країнах, що стикаються з сильним голодом і недоїданням, але потрібно набагато більше, щоб світ зміг оговтатися від глобальних руйнувань, спричинених жорстокою війною Путіна", – йдеться в заяві USAID.

    США розраховують на збільшення масштабів вивезення зерна з України, заявило агентство.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.