• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реабілітація наркозалежних
    Опубликовано: 2022-08-18 16:26:50

    Пристрасть до алкоголю або наркотиків є хронічним захворюванням, яке впливає на мозок, мислення та поведінку людини. Залежність виникає не через відсутність моральних переконань чи сили волі. Його викликають такі фактори, як:

    - Генетика (часткою якої припадає близько чверті ризику розвитку залежності в людини).
    - Вплив навколишнього середовища (наприклад, тиск з боку однолітків, фізичне та сексуальне насильство).
    - Особистісні особливості (наприклад, вік, у якому починається вживання наркотиків чи алкоголю).

    Наркоманія варіюється від легкої до важкої і залежить від людини. Наркотична/алкогольна залежність характеризується неконтрольованим (компульсивним) пошуком і вживанням речовини, навіть якщо це викликає шкідливі наслідки для самої людини або людей, що її оточують. Залежність зазвичай починається з добровільного вживання наркотиків/алкоголю. Але згодом здатність відмовитися від вживання речовини стає дедалі важчим, а вживання речовини стає дедалі більше нав'язливим. Наркоманія викликає зміни у мозку, які можуть утруднити процес відмовитися від вживання. Речовини, що викликають звикання, впливають на ділянки мозку, пов'язані з винагородою та мотивацією, навчанням та пам'яттю, а також контролем над поведінкою. Залежність може викликати зміни у настрої, звичках та діях людини.

    Ефективні методи лікування наркоманії доступні та працюють. Лікування зазвичай починається з комплексної оцінки. Після цього розробляється індивідуальний план лікування, що ґрунтується на унікальних потребах людини.

    Методи лікування можуть включати:

    - Індивідуальна терапія.
    - Групова терапія.
    - Детоксикація.
    - Медикаментозна терапія.
    - Стаціонарна реабілітація.

    Багатьом наркоманія є рецидивуючим захворюванням. Наприклад, людина може не вживати наркотики та алкоголь (одужувати) протягом тривалого періоду часу, і в нього все ще може статися рецидив. Ось чому медична спільнота вважає наркоманію хронічним захворюванням, і тому рекомендується завжди розвиватися.

    У більшості наркологічних центрах фахівці прагнуть досягнення позитивних результатів завдяки турботі про людей, які борються з вживанням психоактивних речовин. Реабілітація наркозалежних  допомагає змінити старий спосіб життя та моделі поведінки, а також навчити новим здоровим моделям поведінки та мислення.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.