• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Плюсові температури провокують повільні вегетаційні процеси в озимини
    Опубликовано: 2023-01-29 10:03:40

    Упродовж 12‒17 січня на Львівщині утримувалася тепла як для цього періоду погода. З 6 січня середньодобові температури повітря в області є нижчими за біологічний мінімум. Однак плюсові параметри (денні ‒ понад 5°С) провокують повільні вегетаційні процеси в озимини. Це призведе до її ослаблення після виходу з таких екстремальних погодних умов зими. Наразі озимі перебувають в задовільному стані.

    Про це поінформували в Інституті сільського господарства Карпатського регіону, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

    Середньодобові температури повітря за звітний період були в межах 0,5-3,4°С і на 5,7-8,6°С перевищували норму (-5,2°С). Максимальна температура повітря становила 6,7 °С, мінімальна ‒ -1,8 °С. Опади в вигляді дощу та мокрого снігу випали в кількості 7 мм.

    Науковці підкреслили, що для встановлення життєздатності рослин важливим є відбір сходів. Це дозволить отримати своєчасну інформацію щодо стану озимих культур і застосувати необхідні заходи з огляду на можливі різного роду пошкодження та ослаблення рослин від нетипових умов погоди.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.