• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська молочна продукція втратила важливий експортний ринок: у чому причина
    Опубликовано: 2023-03-29 11:07:58

    Спілка молочних підприємств України закликала якнайшвидше врегулювати проблеми в торговельних відносинах з Узбекистаном, адже українські компанії експортери несуть збитки і втрачають узбецький ринок, повернутися на який буде дуже важко.

    Про це пише Аgroportal.ua.

    Зазначається, що тривогу експортерів викликає ситуація, яка склалася в торгівлі з Узбекистаном після введення в дію розпорядження Державного митного комітету про відміну преференційного режиму торгівлі з Узбекистаном 1 липня 2022 року.

    У відповідь на це, не дочекавшись пояснень української сторони про підстави для такого рішення, Узбекистан теж вжив відповідних заходів.

    "Потерпілою стороною виявилися українські компанії-експортери, які несуть збитки і втрачають узбецький ринок, повернутися на який буде дуже важко», — пояснюють у Спілці молочних підприємств України.

    Там додають, що цьому питанню була присвячена нарада представників Мінагрополітики, Мінекономіки та Посольства України в Республіці Узбекистан.

    Під час засідання присутні обговорили можливі варіанти вирішення проблеми. Всі учасники висловили підтримку тим зусиллям, яких зараз докладає Мінагрополітики і заступник міністра Тарас Висоцький для врегулювання цієї ситуації, яка шкодить українському бізнесу і має бути вирішена якнайшвидше.

    Зазначимо, Україна в 2023 році експортувала на 55% більше молочних продуктів, ніж в аналогічний період минулого року. За січень-лютий було експортовано 16,4 тисяч тонн молочної продукції.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.