• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На вивезення торішнього урожаю необхідно три місяці
    Опубликовано: 2023-04-07 09:23:22

    На вивезення торішнього урожаю необхідно три місяці

    Україні до початку нового сезону необхідно експортувати запаси зернових та олійних культур урожаю 2022 року.

    Про це в інтерв’ю Niezalezna.pl заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

    «Ми маємо що експортувати з торішнього врожаю — кукурудза, пшениця, соняшникова олія, соняшниковий шрот, соя. Для вивезення цієї продукції потрібно близько 3 місяців, залежно від темпів. У червні-липні почнеться збір озимих культур — ячменю та пшениці, й потрібно буде вивозити вже новий урожай», — пояснив він.

    Сольський уточнив, що за прогнозами цього року експортний потенціал агросектору в грошовому еквіваленті має можливість зберегтися на рівні попереднього, але це залежить від цін.

    «А якщо ми подивимося на тоннаж, то цифри закономірно будуть меншими. Тому що багато українських фермерів збільшують посіви олійних — соняшнику та сої, і зменшують — пшениці та кукурудзи», — прогнозує він.

    За словами міністра, експорту перешкоджає блокування росією роботи інспекції суден у Босфорі. Через що за добу інспекцію проходять лише 2-3 кораблі.

    «Це дуже мало. Насправді щодня можна відправляти в кілька разів більше суден із українським зерном. Тому необхідно збільшити кількість інспекцій у Босфорі, і тоді ми зможемо відправляти більше кораблів», — додав він.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.