• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські фермери знижують ціни на один із овочів борщового набору
    Опубликовано: 2023-04-07 11:07:10

    В  Україні знизилася ціна на білоголову капусту торішнього врожаю. Фермери розпродують цей овоч по 15-18 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше.

    Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

    Зазначається, що українські фермери сьогодні поспішають розпродати запаси продукції старого врожаю до того, як рання капуста почне масово надходити в продаж, що додатково тиснутиме на ціни.

    Так, на сьогодні білокачанна капуста врожаю 2022 року пропонується до продажу по 15-18 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше.

    "Знижувальний ціновий тренд учасники ринку пов’язують зі стрімким погіршенням якості капусти в місцевих господарствах внаслідок тривалого зберігання. При цьому попит на дану продукцію досить невисокий, що також чинить тиск на ціни в даному сегменті", - зауважують аналітики.

    Вони підкреслюють, що білокачанна капуста на сьогодні в Україні пропонується до продажу в середньому на 18% дешевше, ніж рік тому.

    Аналітики проєкту не виключають, що дана продукція і далі дешевшатиме в міру зниження її якості в українських господарствах.

    Зауважимо, в Україні стрімко впав попит на інший овоч з борщового набору, а саме буряк.

    Сьогодні буряк на українському ринку пропонують до продажу по 5-7 грн/кг , що в середньому на 14% дешевше, ніж тижнем раніше. А некондиційну продукцію виробники готові відвантажувати взагалі від 2 грн/кг.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.