• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українки в сільській місцевості отримують значно нижчу зарплатню ніж чоловіки
    Опубликовано: 2023-04-07 14:04:25

    Жінки в сільській місцевості отримують на 15% менше, ніж чоловіки за ту ж саму роботу. Про це повідомила заступниця міністра аграрної політики та продовольства України Людмила Шемелинець, говориться у повідомленні Мінагрополітики, пише agronews.ua.

    Вона зазначила, що 37% жінок, які проживають у селах, є економічно активними та зайняті як наймані працівниці чи приватні підприємці, фермери.

    «За даними Державної служби статистики України, на 1 січня 2022 року чисельність сільського населення складала 12,5 млн осіб, серед яких 6,5 млн, або 52% — жінки. Більшість із них поєднують найману працю із сільськогосподарською на своїх земельних ділянках. Відтак через  низку факторів, зокрема обмежений доступ до переважної більшості ресурсів, жінкам складно реалізувати себе в професійній сфері», — зазначила заступниця міністра.

    Водночас Людмила Шемелинець наголосила, що наразі в Україні сформувався певний прошарок жінок-лідерів, які проживають у сільській місцевості.

    «Це голови територіальних громад, педагоги, медики, жінки-фермери. Вони, зокрема, займають активну позицію як в економічному, так і суспільному житті села, всіляко сприяючи розвитку місцевих громад», — зазначила вона.

    Людмила Шемелинець також додала, що доцільно розширювати можливості жінок, які проживають у сільській місцевості, сприяти підвищенню рівня їх доступу до медичних, освітніх, соціальних, економічних послуг, забезпеченню їхніх прав та належного соціального захисту, що потребує консолідованої державної політики органів державної влади усіх рівнів.

    Вона також наголосила, що Мінагрополітики є учасником проєкту міжнародної технічної допомоги «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Проєкт, зокрема, супроводжує фермерок та фермерів, кооперативних лідерів та лідерок в удосконаленні їхніх навичок з бізнес-менеджменту та кооперативного життя. Проводяться тренінги, що дозволяють приймати виважені рішення, які впливають на прибутковість та стійкість їхнього бізнесу. Підтримка господарств, очолюваних жінками, є основною метою діяльності проєкту та спрямована на інтенсивне підвищення їхніх навичок і професійного рівня.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.