• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для українських вантажів запрацював новий залізничний перехід на кордоні з Молдовою
    Опубликовано: 2023-04-07 16:02:48

    Розпочато роботу залізничного прикордонного переходу між Україною та Молдовою «Березине–Басарабяска». Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов у Facebook, пише agronews.ua.

    «Інформуємо про початок функціонування додаткового прикордонного переходу між Україною та Молдовою — Березине-Басарабяска (Серпневе-1-Басарабяска). З 25 березня є можливість транспортувати експортні/транзитні вантажі в напрямку портів Рені, Галац, Джурджулешти за значно коротшим маршрутом», — написав він.

    При цьому Валерій Ткачов уточнив, що зазначений маршрут є альтернативою транзитним маршрутам через прикордонні переходи з Молдовою — Сокиряни-Окниця та Могилів-Подільский — Велчинець.

    За словами представника Укрзалізниці, новий маршрут дозволить, зокрема:

    збільшити обсяги перевезення експортних/транзитних вантажів в напрямку портів Рені, Галац, Джурджулешти (до 4-10 млн тонн на рік);
    значно скоротити термін доставки експортних вантажів до вказаних портів (на 4-6 діб);
    суттєво знизити загальну вартість транспортування експортних вантажів до портів, яке, за підрахунками, складе від $10 до $35 на тонну (в залежності від вантажу та маршруту).

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.