• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валовий збір сільгосппродукції зменшиться на чверть
    Опубликовано: 2023-05-04 14:06:03

    Станом на сьогодні 24% відсотка українських сільгоспугідь не можуть бути засіяні через окупацію. Так само десь на чверть від довоєнного впаде валовий збір сільгосппродукції. Однак до дефіциту продуктів харчування в Україні це не призведе. Про таке заявив в ефірі Еспресо ТV перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише agronews.ua.

    За його словами останні 10 років Україна є експортно орієнтованою щодо агропродукції. Понад 70% сільгосппродуктів у нас продавалася за кордон. Тож навіть при тому, що через окупацію валовий збір агропродукції дещо зменшиться, її вистачить, аби повністю задовольнити потреби внутрішнього ринку і ще відсотків 50-60% відправити на експорт.

    Торік на експорт агропродукції вже впливала російська агресія. Але навіть за цих умов загальний виторг тут склав понад 23 млрд доларів або 53% від всього українського експорту. У 2023-му загальна сума, як прогнозує Тарас  Висоцький, залишиться приблизно такою ж, як і торік. А от питома вага агропродукції у структурі національного експорту зросте – просто через те, що просядуть інші його сектори.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.