• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабінет міністрів скасував обов'язкове декларування у разі підвищення роздрібних цін на соціальні продукти
    Опубликовано: 2023-07-05 10:01:31

    Кабінет міністрів скасував обов'язкове декларування у разі підвищення роздрібних цін на соціальні продукти більше, ніж на 5%. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2023 року №650 "Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану", це рішення прийнято з метою полегшення тиску на бізнес. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

    У той же час, уряд продовжив державне регулювання цін на окремі види продовольчих товарів протягом воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування.

    Згідно з постановою, уряд буде регулювати ціни, встановлюючи максимальну торговельну надбавку (націнку) у розмірі не більше 10% на обмежений перелік продуктів харчування. Цей перелік включає пшеничне вищого сорту борошно, пастеризоване молоко з жирністю 2,5% (у плівці), курячі яйця категорії С1, курячі тушки та четвертини тушки, рафіновану соняшникову олію, ржано-пшеничний хліб та батон.

    Варто зазначити, що цей перелік співпадає зі списком продуктів, на які було введено регулювання цін у постанові №160 від 26 лютого 2022 року, коли Кабінет міністрів почав контролювати ціни на соціальні продукти.

    За новим рішенням Кабінету міністрів, зміни роздрібних цін на інші продукти, що не входять до переліку соціальних продуктів, не потребуватимуть обов'язкового декларування.

    Це рішення сприятиме полегшенню адміністративних процедур для бізнесу і забезпечить його більшу гнучкість у встановленні цін на продукцію. Зараз підприємці зможуть самостійно регулювати ціни на соціальні продукти з урахуванням ринкових умов і змін вартості сировини та виробництва.

    Однак, важливо забезпечити, щоб ця свобода не призвела до недосяжності соціально значущих продуктів для населення. Тому влада повинна продовжити контролювати ринок і вживати заходи для запобігання зловживанням та різкому підвищенню цін на необхідні для громадян продукти.

    Це рішення Кабінету міністрів відповідає потребам бізнесу та сприятиме підтримці стабільності цін на соціально важливі продукти, що є важливим аспектом забезпечення соціального захисту громадян в умовах воєнного стану та економічних труднощів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.