• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Узбекистан: Українські виробники молока розширюють експорт
    Опубликовано: 2023-08-31 10:03:46

    Українські молочні виробники отримали можливість розширювати свій експорт в Республіку Узбекистан, завдяки успішній роботі Спілки молочних підприємств України (СМПУ) та співпраці з посольством Узбекистану та іншими бізнес-асоціаціями. Цей крок став можливим завдяки усуненню митних перешкод, які раніше заважали експорту українських молочних і харчових продуктів до Узбекистану.

    Голова Спілки молочних підприємств України, Вадим Чагаровський, підкреслив важливість цього ринку для українських виробників молочної продукції, особливо з огляду на активний розвиток Узбекистану за останні п'ять років. Він відзначив, що ринок Узбекистану має великий потенціал через чисельність споживачів, що майже дорівнює потенціалу України. Здешевлення логістики може сприяти зростанню присутності українських підприємств на цьому ринку, конкуруючи з російськими та білоруськими виробниками.

    До російсько-українського конфлікту Узбекистан вже був важливим ринком збуту для українських молочних підприємств. Однак сьогодні основними конкурентами є російські та білоруські виробники молочної продукції, які користуються перевагою більш доступної логістики.

    Українські компанії прагнуть завоювати частку на цьому важливому ринку і розглядають Узбекистан як потенційно вигідного партнера для розширення свого експорту. Усунення митних перешкод відкриває нові можливості для співпраці та росту українського експорту в цю країну.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.