• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литва і Україна узгодили подальший розвиток транспортного сполучення між двома країнами
    Опубликовано: 2023-09-13 18:02:06

    Литва і Україна узгодили подальший розвиток транспортного сполучення між двома країнами. Це було оголошено під час засідання Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

    За спільного головування Віце-прем’єр-міністра відновлення України — Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова та Міністерки економіки та інновацій Литовської Республіки Аушрінє Армонайтє, були розглянуті ключові аспекти розвитку транспортного сполучення між двома країнами.

    Серед основних питань обговорення були:

    Розширення маршруту Ягодин – Дорогуськ: Сторони обговорили співпрацю з інституціями Європейського Союзу для включення маршруту Ягодин – Дорогуськ до Транс’європейської транспортної мережі.

    Перенесення ветеринарної та фітосанітарної інспекції: Домовлено перенести ветеринарну та фітосанітарну інспекцію для транзитних вантажів з українсько-польських прикордонних переходів до порту Клайпеда.

    Нові маршрути перевезень через Польщу: Планується розробка нових маршрутів перевезення вантажів через територію Польщі для збільшення вантажопотоку та розширення асортименту залізничних вантажів між Україною та Литвою.

    Литовська сторона вказала, що спрощення процедур на українсько-польському кордоні дозволить транспортувати до Клайпедського порту до 500 тисяч тонн української сільськогосподарської продукції щорічно.

    Також планується встановлення терміналу для зміни залізничних візків у Шештокаї, що допоможе розвивати вантажопотік між країнами та розширювати співпрацю між литовськими компаніями та українськими виробниками зерна.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.