• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна імпортує польські гриби після 15-річної перерви
    Опубликовано: 2023-11-23 16:06:57

    Українські супермаркети знову радують своїх клієнтів ароматичними грибами з Польщі. Це подією, яка не траплялася протягом останніх 15 років, за винятком рідких випадків. За інформацією UMDIS, з вересня цього року польські гриби знову зайняли своє місце на полицях українських магазинів.

    У період з 1995 по 2005 рік більшість грибів на українському ринку були польського походження. Однак стрімкий розвиток грибовиробництва в Україні протягом 2000-х років та збільшення пропозиції від місцевих виробників призвели до витіснення імпортних грибів.

    Фінансова криза 2008 року суттєво змінила ситуацію, призводячи до припинення постачань з Польщі через неконкурентоспроможність імпортних грибів на українському ринку. Однак з початку повномасштабного вторгнення польських грибів цього року в Україну, ринок ставкився із великими труднощами.

    Високі ціни на місцеві гриби, дефіцит пропозиції та проблеми з постачанням стали зрозумілими причинами, які змусили торгові мережі та оптові компанії звертатися до імпорту, зокрема з Польщі.

    Зараз гриби вроздріб коштують від 130 до 150 грн/кг з ПДВ, але варто відзначити, що такі закупівлі поки що є обмеженими через дефіцит на ринку Польщі. Торгові мережі можуть імпортувати гриби, але коли виробництво в Україні відновиться до звичайних обсягів, ситуація може змінитися.

    Українські грибоводи залишаються конкурентоспроможними, маючи свої переваги, і їхня продукція, якісна та доступна, знову завоює довіру споживачів. Ринок може залишатися нестабільним у майбутньому, але імпорт грибів із Польщі не вважається загрозою для галузі в довгостроковій перспективі.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.