• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фунгіциди на кукурудзу: цінова політика та результативність
    Опубликовано: 2024-02-01 21:57:02

    Великі площі родючих земель під засіви маїсом цілком закономірне явище, адже Україна посідає чільне місце серед інших держав щодо експорту даної культури. Успішне вирощування нероздільно пов’язане з використанням різного спектру дії пестицидів, що дозволяє захищати урожай від шкідників. Сучасні фунгіциди на кукурудзу вартість мають бюджетну для кожного фермерського господарства.

    Результативність застосування фунгіцидів на кукурудзу

    Основною функцією дії фунгіцидів є сповільнення розвитку або знищення грибків та їх спор, що досить часто місцем своєї дислокації обирають кукурудзяні поля. Грибкові організми знижують врожайність культур, якщо вчасно не вживати заходи щодо їх усунення. Найбільш популярні фунгіциди на кукурудзу мають доступну вартість для того, щоб купувати та проводити профілактику.

    Характер використання таких хімічних препаратів буває абсолютно різним:

    • оброблення насіння для боротьби зі шкідниками, які зосереджені в ґрунтових покривах;

    • обробка ґрунту від шкідників, що знаходяться в безпосередньо в землі;

    • оброблення культур в початкової стадії передбачає усунення на зимуючих стадіях збудника захворювання;

    • застосування під час вегетації для реалізації профілактичних цілей.

    Велика кількість різних форм препаратів, а саме – порошок, аерозоль, рідина для розбавлення з водою, купороси, формують вартість фунгіцидів. Але при купівлі таких сильнодіючих засобів слід чітко окреслити необхідність здійснення подібних процедур. Це можуть зробити лише досвідчені агрономи, які знають специфіку поширення захворювань та особливості стійкості гібридних сортів зернових. «Гровекс» пропонує широкий асортимент надійних пестицидів за помірними цінами. Неперевершена якість та ефективність при використанні гарантуються.

    Однак, при взаємодії з хімічними препаратами такого характеру завжди варто дотримуватися елементарних правил безпеки: застосовувати гумові рукавиці, чоботи та захисні маски для обличчя.

    Вартість фунгіцидів для кукурудзи

    Вартість пестицидів варіюється в різноманітних діапазонах, але при виборі постачальника потрібно орієнтуватися на якість продукції, їх результативність та безпечність для посівів. Ціна на фунгіциди зазвичай встановлюється через:

    • бренд-виробника;

    • можливість використання одночасно для декількох видів захворювань та шкідників;

    • обсяг засобу;

    • число повторень обприскування за сезон.

    Застосування хімії подібного плану дає змогу збільшити врожай, підвищити стійкість кукурудзи до несприятливих умов, знищити грибкові захворювання та запобігти іншим пошкодженням. Але лише дотримання правил використання дозволяє ефективно проводити такі заходи, адже при тривалому обприскуванню у хвороб формується імунітет, і боротися з ними стає дедалі важче. Тому лише грамотне чергування різних препаратів допоможе не перевантажувати рослини сполуками, не перенасичувати землю сильнодіючими елементами. 

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.