• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Здорожчав соняшниковий шрот: що стало причиною підвищення цін
    Опубликовано: 2024-03-13 15:02:06

    Минулого тижня на ринку України спостерігалася зростаюча тенденція цін на соняшниковий шрот. Підвищення цін пов'язане зі збільшенням попиту в портах та прискореним відвантаженням, повідомляє "АПК-Інформ".

    Згідно з даними на 11 березня 2024 року, середня ціна на соняшниковий шрот склала 170 доларів за тонну з урахуванням доставки в порт. Це на 5 доларів більше, ніж на попередньому тижні.

    Тижневий експорт соняшникового шроту та макухи зріс у 3,3 рази, досягнувши 103 тисячі тонн, порівняно з останнім тижнем лютого. Також за перший тиждень березня обсяги перевезення шроту автотранспортом зросли на 15%.

    У лютому експорт соняшникової олії з України становив 603 тисячі тонн, що на 1% менше, ніж у січні, але лише на 1% менше, ніж у січні, ставши другим за значенням показником для лютого в історії. Зафіксований показник у 627 тисяч тонн був досягнутий у 2019/20 маркетинговому році.

    Зниження експорту цього місяця було викликано скороченням поставок до країн Європейського Союзу на 10%. Незважаючи на це, експорт до Туреччини зросла на 15%, до 81,6 тисяч тонн, а до Індії - до 38,1 тисячі тонн, порівняно з 700 тоннами у попередньому місяці.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.