• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено сорти картоплі, які є виключно прибутковими в Україні
    Опубликовано: 2021-10-27 18:08:38

    Кілька останніх років колосальною популярністю серед картоплярів України користуються ранньостиглі сорти картоплі. Про це повідомляє east-fruit, пише agronews.ua.

    Однак середньостиглі та пізні сорти також мають чимало переваг, про які відомо далеко не всім аграріям, розповів генеральний директор компанії «Агріко Україна» Микола Гордійчук.

    «Останнім часом вже в другій половині червня і в липні спостерігаються досить високі температури, а картопля при температурі, що перевищує 25-28 градусів, уповільнює зростання. Безперечно, що та картопля, яка може набрати товарну масу до настання високих температур, сьогодні користується великим попитом. Однак і пізні сорти користуються великим попитом. Якщо вони здатні витримати велику спеку і потім, вже в серпні, продовжують вегетувати, то вони, безумовно, дають більший урожай, ніж ранні сорти», – зазначив директор компанії «Агріко Україна».

    «Ці сорти зазвичай показують кращі результати на Волині, Хмельницькій, Тернопільській і Львівській областях. Тому що там достатньо вологи. Для картоплі волога – значний фактор. В цьому році в названих раніше регіонах ми спостерігаємо, що навіть деякі наші середньостиглі сорти показали результати 47-50 тонн з гектара. Все це завдяки тому, що на Західній Україні було достатньо опадів.

    У той же час Центральна Україна або Північ (Чернігівська та Київська області) цього року потерпали від посухи в літній період. Аналогічні сорти постраждали також. Врожайність була нижче на 15-20%, ніж на Заході України. Тому, якщо мова йде про вирощування картоплі на поливі, такі сорти мають перспективу і перевагу. Якщо говорити про вирощування без поливу – є ризик потрапити в посуху і отримати більш низький урожай », – застерігає Микола Гордійчук.

    Також серед фаворитів українських картоплярів виявилися сорти картоплі, які йдуть на переробку, розповів директор компанії «Агріко Україна».

    «Драйвером картоплярства сьогодні не столовий ринок, і це простежується навіть у країнах Заходу, а сорти, які використовуються на чіпси, фрі. Там є і стабільне замовлення, досить часто і певна стабільна ціна. Це дає фермеру якусь визначеність в нинішню епоху суцільної невизначеності. Тому останнім часом ми бачимо, що саме ці сорти почали активно тестуватися насіннєвими компаніями, деякі нові сорти увійшли до Державного Реєстру в Україні. Все це знову ж таки завдяки виходу на ринок компаній з переробки картоплі на чіпси або проектів з фрі», – додає Микола Гордійчук.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.