• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Вінниччині 80% озимих зернових у доброму стані
    Опубликовано: 2022-04-07 12:39:45

    На Вінниччині 80% озимих зернових у доброму стані

    Посівна площа під сільськогосподарськими культурами по всіх категоріях господарств Вінницької області становить понад 1,6 млн га.

    Про це повідомляє Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА.

    «З осені під урожай поточного року посіяно озимі зернові (озима пшениця, озимий ячмінь та озиме жито) на площі 325 тис. га та озимий ріпак на площі 82 тис. га. В цілому під озимими — 407 тис. га. Ці культури навесні потребують догляду — підживлення, використання засобів захисту від шкідників та хвороб», — зазначають у відомстві.

    Протягом лютого та початку березня озимі культури знаходилися в стані зимового спокою. Згідно результатів науковців, загибель рослин відсутня.

    «Перезимівля озимих культур у цілому проходила при задовільних погодних умовах. Із посіяних 325 тис. га озимих зернових у доброму та задовільному стані перебуває 80% і лише 20% — слабкі та зріджені. Близько 70% площ озимих зернових підживлено. Цьому сприяли нічні та ранкові заморозки, які спостерігалися в другій декаді лютого та на початку березня», — повідомляють у департаменті .

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.