• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, якою є собівартість вирощування пшениці
    Опубликовано: 2022-08-18 14:05:37

    Врожайність озимої пшениці цього року склала 4-5 т/га. Відповідно собівартість вирощування зерна вийшла в районі 16 тис. грн/га. Про це розповів голова фермерського господарства Вадим Савинський на Полтавщині. Про це повідомляє Суспільне, agronews.ua.

    «На закупівлю гарного посівного матеріалу, при нормі висіву 250 кг/га, ми витратили 2,5 тис. грн/га. Плюс вносили по 100 кг/га нітрамофосу. Його вартість 1,5 тис. грн. Для весняного підживлення обрали селітру. Її ціна до 27 тис. грн/т. ред.). Навіть внісши по 100 кг селітри у землю ми витрачаємо 2 700 грн/га. І внесення у квітні сівалкою теж по 100 кг — ще 2 700 грн/га», — підрахував фермер.

    До того ж додаються витрати на заробітну плату, витрати на пальне, оренда землі та податок. Однак ціна на зерно виявилась меншою, ніж торік. Тому господарство зазнало збитків.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.