• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай у серпні знайшов заміну бразильській сої у США, Аргентині та Уругваї
    Опубликовано: 2022-09-22 11:51:25

    Китай у серпні знайшов заміну бразильській сої у США, Аргентині та Уругваї

    Близько 6,25 млн тонн бразильських соєвих бобів було ввезено на територію Китаю за підсумками серпня 2022 р. У порівнянні з аналогічним місяцем минулого року показники імпорту олійної знизилися майже на 3 млн тонн. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на дані аналітиків Головного митного управління КНР.

    Причиною значного скорочення закупівель стала висока вартість сировини на американському ринку.

    «У структурі літніх поставок, як правило, переважають боби бразильського походження, але погана погода призвела до зростання цін на олійні культури у південноамериканській країні в той час, коли ще й попит у Китаї був слабким», – говориться в повідомленні.

    Згідно з митними даними, постачання соєвих бобів зі Сполучених Штатів у серпні, навпаки, помітно додали, замінивши дорожчу бразильську сою: минулого місяця показники закупівель досягли позначки в 286,76 тис. тонн порівняно з 17,6 тис. тонн у тому ж торік.

    КНР у звітний період також імпортувала 350,3 тис. тонн олійної з Уругваю та 197,8 тис. тонн з Аргентини, хоча в серпні 2021 р. відвантаження з цих напрямків не фіксувалися.

    Загалом, за перші вісім місяців поточного року Китай придбав майже 41 млн тонн сої з Бразилії в порівнянні з 43,05 млн тонн за аналогічний період 2021 року.

    Закупівлі зі США з січня по серпень склали 18,21 млн тонн проти 21,63 млн тонн за ці ж вісім місяців минулого року.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.