• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Kernel готовий експортувати агропродукцію з морпортів у разі припинення «зернової угоди»
    Опубликовано: 2023-07-08 13:45:48

    У разі припинення дії «зернової угоди» компанія Kernel готова експортувати агропродукцію з портів Великої Одеси, коли українські міністерства напрацюють алгоритм дій.

    Про це під час зустрічі з представниками ЗМІ в рамках «Зернового клубу» повідомив генеральний директор компанії Kernel Євген Осипов.

    «Як тільки Україна пропала зі світових ринків соняшникової олії, шроту та кукурудзи – по цій культурі ми займаємо 70% світового виробництва – ціни на цю продукцію відразу зросли на 50-100%. Це свідчить про те, що світова продовольча безпека неможлива без України. Тому наші міжнародні партнери й світові організації, в першу чергу мова йде про ООН, мають бути більш рішучими в питанні розблокування глибоководних портів й діяти згідно свого статуту задля світової продовольчої безпеки», – зауважив він.

    За словами Євгена Осипова, середня вартість доданих затрат по логістиці компанії становить 40 доларів на тонні.

    «Україна експортує близько 3 млн тонн у місяць, відповідно, витрати на логістику в аграріїв становлять 120 млн доларів на місяць. Ми маємо концентруватися на тому, щоб морські порти були відкриті», – додав він.

    Євген Осипов також зауважив, потрібна більша прозорість щодо роботи «зернового коридору». На сайті АМПУ Україна надає дані щодо кількості суден, які очікують на інспекцію, які подані на реєстрацію щодо інспекції СКЦ, які заходять до портів тощо. Аналогічні дані могла б давати ООН англійською й публічно демонструвати реальні дані щодо черги. У такому випадку в російських інспекторів буде менше інструментів затягування роботи.

    За умов, якщо росія вийде з «зернової угоди» Kernel готовий брати на себе ризик експортувати морем, коли усі міністерства, включаючи оборонне, розроблять певний алгоритм.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.