• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на соєві боби в Чикаго впали на другу сесію в середу
    Опубликовано: 2023-08-31 19:05:25

    Ціни на соєві боби в Чикаго впали на другу сесію в середу, незважаючи на нещодавню експортну активність, при цьому аналітики вказують на те, що трейдери зрівняють позиції наприкінці місяця.

    Пшениця торгувалася вище, чому сприяв світовий попит та побоювання з приводу врожаю у Канаді.

    Кукурудза була поруч, хоча трейдери чекали на врожай, щоб оцінити врожайність.

    Найактивніший контракт на сою на торговій біржі Чикаго (CBOT) втратив 5-3/4 цента до $13,86-3/4 за бушель.

    Котирування пшениці CBOT зросли на 6-1/2 цента до $6,07 за бушель, тоді як кукурудза закрилася на 6 центів нижче до $4,80-3/4 за бушель.

    Нещодавня експортна активність підштовхнула ф’ючерси на соєві боби до місячного максимуму у понеділок, оскільки запаси у США скоротилися, хоча світові запаси залишаються достатніми.

    «Коли ви дивитеся на соєвий комплекс, напруженість спостерігається лише у Сполучених Штатах. Решту світу добре забезпечено соєвими бобами», – сказав Карл Сетцер, аналітик сировинних ризиків в Agrivisor. «Плюс це сезонне явище. За кілька тижнів ми збираємося розпочати збір соєвих бобів у Сполучених Штатах», повідомляє Рейтер.

    Міністерство сільського господарства США підтвердило приватний продаж 266 000 тонн соєвих бобів нового врожаю в США в невідомі місця призначення.

    Соєві боби торгуються на найвищому рівні по відношенню до кукурудзи з кінця 2016 року, що може призвести до надвиробництва соєвих бобів у США в найближчі роки, що знизить ціни.

    Ціни на кукурудзу знизилися, оскільки мізерний попит ще більше стримувався низьким рівнем води в річці Міссісіпі, що могло сповільнити рух зерна до Мексиканської затоки.

    Пшениця піднялася після падіння до двотижневого мінімуму, оскільки врожай у США стає доступнішим порівняно з більшими світовими постачальниками. Тим не менш, рясні поставки від великих експортерів, таких як Росія і Європейський Союз, залишаються більш конкурентоспроможними.

    “Пшениці ще достатньо. Ми поки що не збираємось виходити на ринок”, – сказав Марк Шульц, головний аналітик Northstar Commodity, повідомляє Рейтер.

    Державний покупець зерна Єгипту, Головне управління з постачання товарів (GASC), купив 240 000 тонн пшениці в рамках міжнародного тендеру, що складається наполовину з французької пшениці і наполовину з румунської пшениці.

    Збитки, завдані посівам твердої пшениці через посуху в Канаді, у поєднанні з несприятливими погодними умовами в Європі, ймовірно, призведуть до зростання цін на макарони, кажуть виробники.

    Виробництво пшениці в Канаді впало на 14,2% у 2023 році, порівняно з 2022 роком, показало дослідження Статистичного управління Канади у вівторок.

    Дані показали, що експорт м’якої пшениці з Європейського Союзу скоротився майже на 30% у сезоні 2023/24.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.