• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кавуни в Україні подорожчали: деталі та причини
    Опубликовано: 2023-09-13 12:06:22

    Українські фермери стикаються зі значним підвищенням цін на кавуни цього тижня. За даними аналітиків проекту EastFruit, на сьогодні фермери готові продавати ці солодкі баштанні плоди за цінами від 8 до 15 гривень за кілограм, залежно від якості та регіону виробництва.

    Це зростання цін пояснюється скороченням пропозиції кавунів на ринку, оскільки сезон їхньої реалізації з місцевих господарств наближається до завершення.

    За даними аналітичного моніторингу проекту, ціни на кавуни в українських господарствах підвищилися в середньому на 42% лише за останній тиждень. Саме сьогодні фермери виставляють їх на продаж по цінах від 8 до 15 гривень за кілограм, залежно від якості та регіону виробництва.

    Аналітики пояснюють цей ріст цін дисбалансом між попитом і пропозицією на ринку. Після завершення сезону реалізації середньої якості сортів кавунів пропозиція різко зменшилася через проблеми з урожайністю деяких пізніх сортів цього солодкого фрукта в українських господарствах. Проте попит на кавуни продовжує стрімко зростати протягом останніх двох тижнів.

    Незважаючи на суттєве підвищення цін на кавуни в цьому сегменті, вони залишаються доступними для споживачів і коштують у середньому на 50% дешевше, ніж минулого року в цей самий період. Це робить кавуни в Україні вигідними для споживачів і сприяє підтримці ринку цього популярного сезонного фрукта.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.