• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціна соняшника на ринку в Україні падає
    Опубликовано: 2023-10-10 15:02:59

    Соняшник стає менш вигідною культурою для аграріїв Кіровоградщини через різке зниження ціни. За останній рік вартість цієї сільськогосподарської культури спала на понад двічі, з 26 тисяч гривень за тонну у минулому році до 11 тисяч гривень зараз. Це може призвести до незадовільних фінансових результатів для фермерів, які вирощують соняшник.

    За інформацією Spike Brokers, наразі ціни на соняшник для переробки в Україні коливаються в межах 260-280 доларів за тонну без ПДВ. У зв'язку з цим аграрії Кіровоградщини вивчають різні способи зберігання цього зерна.

    Деякі фермери вважають, що найкращим варіантом є зберігання соняшника в зерносховищах, тоді як інші використовують зернові рукава. Однак агроном з Кіровоградщини Денис Філіпенко переконаний, що зерносховища є більш відповідальним рішенням для зберігання соняшника.

    Керівниця обласного департаменту агропромислового розвитку Валерія Фурманова розповіла, що аграрії Кіровоградщини отримали безкоштовно 3,5 тисячі зернорукавів та необхідну техніку для зберігання зерна. Це вистачить для зберігання приблизно 500 тисяч тонн сільськогосподарської продукції.

    Фурманова також додала, що аграрії, які планують будувати зерносховища, можуть скористатися державною програмою "єРобота", яка надає фінансування для покращення і розвитку сільськогосподарського сектору.

    Ситуація з обраною стратегією зберігання соняшника залежить від багатьох факторів, таких як вологість зерна, наявність фінансових ресурсів та умови зберігання.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.