• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ООН купила додатково 60 000 тонн української агропродукції для Африки
    Опубликовано: 2023-01-09 11:05:49

    Всесвітня продовольча програма ООН закупила додатково 60 000 тонн української агропродукції для Африки. Про це повідомила заступниця директора World Food Programme в Україні Маріанна Уорд під час зустрічі з міністром агрополітики Миколою Сольським, передає пресслужба Мінагрополітики.

    Гуманітарне зерно буде завантажено на два судна в порту Чорноморськ та відправлено до Ефіопії. Перше судно Amira Hana вже очікує на проведення інспекції спільним координаційним центром (JCC) на вхід.

    Микола Сольський висловив подяку партнерам за всебічну підтримку української ініціативи Grain from Ukraine.

    Україна в листопаді розпочала гуманітарну програму Grain from Ukraine, яка передбачає прямі закупівлі українського експортного зерна та передачу його бідним країнам Африки та Азії.

    Програма передбачає відправлення до 10 суден з українським зерном щомісяця. У разі реалізації програми до кінця весни 2023 року можна врятувати від голоду понад 5 млн осіб, заявляли раніше в Міністерстві інфраструктури.

    Роман Бриль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.