• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україну надійшли великі партії імпортної цибулі з 9 країн світу
    Опубликовано: 2023-04-06 10:07:41

    В Україну цього тижня надійшла перша велика партія цибулі з Киргизстану, яка, за попередніми оцінками, оцінюється майже в 150 тонн.

    Про це повідомляє EastFruit,

    Зазначається, що постачання цибулі з Киргизстану стало можливим завдяки достроковому зняттю заборони на експорт цибулі на початку березня 2023 року.

    Оптові ціни на якісну цибулю в Киргистані сягали 45-50 центів США за кг, а в Україні перевищували $1,2 долара США за кг. Тому дорога логістика не стала перепоною для поставок.

    Двома тижнями пізніше Узбекистан також скасував обмеження на експорт цибулі, однак поки що жодної партії цибулі з Узбекистану в Україну не було доставлено.

    "Цікаво, що імпорт цибулі з Центральної Азії збігся з початком хвилі зниження цін на цибулю ріпчасту. Проте ціни на цибулю в Україні поки що, як і раніше, порівняно високі й стимулюють її імпорт. Не дивно, що багато країн намагаються зараз постачати цибулю в Україну", - підкреслюють аналітики.

    Вони зауважують, що в перші дні квітня в Україну надійшли великі партії імпортної цибулі з 9 країн світу.

    Крім уже згаданого вище Киргизстану, цибулю в Україну експортували також Єгипет, Індія, Китай, Литва, Молдова, Нідерланди, Франція і Польща.

    "Потрібно також зазначити, що Україна останніми роками регулярно імпортувала цибулю з Киргизстану. Найбільший обсяг киргизької цибулі було ввезено в Україну 2019 року – 3,3 тис. тонн", - підкреслюють аналітики.

    Вони додають, що Киргизстан не входить до числа великих експортерів цибулі. Щорічно ця країна відвантажує на експорт від 6 до 19 тис. тонн цибулі ріпчастої, переважно в Росію, Казахстан і Білорусь.

    Нагадаємо, на початку березня ціни на цибулю в Україні сягнули 42-47 грн/кг, що було обумовлено скороченням запасів цієї продукції в місцевих господарствах.

    Наразі продажі ріпчастої цибулі ведуться по 35-40 грн/кг. Основною причиною здешевлення стали імпортні поставки з Польщі, Єгипту і Нідерландів.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.