• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хмельницьке училище збирає перший урожай огірків
    Опубликовано: 2023-04-06 11:08:57

    Перший урожай огірків починають збирати у теплиці навчально-виробничого комплексу вищого професійного училища №11 міста Хмельницького. Директор училища Василь Селізар розповів «Суспільному», що огірки вирощують за нідерландською технологією, пише agronews.ua.

    У навчально-виробничому комплексі училища на 600 м² теплиці ростуть 1100 пагонів огірків. За ними доглядають студенти, які навчаються на овочівників. 

    Огірки ростуть з січня, розповідає старший майстер Галина Дмитрук, а в березні вони почали давати плоди. У теплиці щодня збирають 10-15 кг огірків, які передають на соціальні потреби.

    «Тепличний навчально-виробничий комплекс збудували кілька років тому. Тоді це була просто площа, яка не використовувалася. Але сталося так, що було запропоновано проєкт ЄБРР зі співфінансування — це тепличний комплекс площею 600 м², збудований з італійського обладнання, в якому застосовуються нідерландські технології», — зазначає Василь Селізар.

    З серпня навчальний заклад спробує висадити помідори.

    «Плануємо на сезон, практично до кінця навчального року, забезпечити школи нашого міста продукцією, яку вирощуємо тут. Ми провели експертизу, наша продукція визначена як придатна, в ній немає жодного грама нітрітів і нітратів. Тому вона екологічно чиста», — додав директор.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.